{ "title": "Bölgesel Zayıflama Basen", "image": "https://www.basen.gen.tr/images/bolgesel-basen.jpg", "date": "20.01.2024 22:49:40", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Bölgesel zayıflama basen, kadınlar daha çok basenlerinde, erkekler ise göbek bölgesinde biriken yağlardan yakınmaktadır. Kadın ve erkeklerin farklı alanlarda yağlanma sebebi hormonlarda yaşanan değişimlerdir. Daha önce diyet yaparak zayıflayan kişiler fark etmiştir ki, basen bölgesinde biriken yağlardan kurtulmak oldukça zordur. Aslında Sadece basen yağlarından değil bölgesel olarak zayıflamak oldukça güçtür. Diyet ya da egzersiz yaparak sadece odaklanan bölgede zayıflama gerçekleşmesi pek mümkün değildir. Diyet ve egzersiz ile vücudun her alanında eşit şekilde zayıflama sağlanır.

Kilo verebilmek için vücuda alınan kalorinin daha fazlasını yakmak gerekir. Bu durum uzun süre devam ettiğinde vücut kaybedilen enerji farkını kapatmak için lipaz adlı enzimi salgılayarak yağ depolarını kullanmaya başlar. Enzimleri tek bir bölgeye yönlendirmek ne yazık ki mümkün değildir. Salgılanan enzimler tüm vücuda eşit oranda dağılarak her bölgeden yağ hücrelerini enerjiye çevirir. Dolayısı ile yağ azaldıkça zayıflama yaşanır.

Bölgesel zayıflama adına piyasada birçok cihaz bulunmaktadır. Bu tür cihazların amacı belirli bir bölgeye yönelerek yağ hücrelerinin sayısını azaltmaktır. Bu tür cihazlar genellikle lazer ve radyo frekansları ile çalışır. Mesela cihaz basen bölgesine uygulanarak bölgedeki yağların parçalanıp vücut dışına atılmasını amaçlar.

Bölgesel cihazların basen bölgesindeki yağları parçalayıp parçalanmadığına dair net bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak yine yapılan araştırmalara göre bu tarz cihazların çok fazla kilolu olan kişilerde etkili olmadığı belirtilmiştir. Kullanılan cihazların basen ya da başka bölgelerde zayıflama sağlayabilmesi için kişinin belli bir kilosunun olması ve düzenli olarak egzersiz yapması gerekmektedir.

Bölgesel zayıflama cihazlarının markası ne olursa olsun bazı yan etkilerin olduğu unutulmamalıdır. Uygulama anında ya da sonrasın da bölgede ağrı, morluk gibi bazı yan etkiler yaşanabilir.

İnatçı yağlardan kurtulmak için en iyi yaklaşım alınan kaloriden fazlasını yakmak, düzenli egzersiz ve diyet yapmak gerekir. Kişi ideal kilosuna yakınlaştıkça vücut enerji ihtiyacını yağ fazlalığı olan yerlerden karşılamaya başlar. Bu sayede de basen ya da diğer yağ fazlalığı olan bölgeler de zayıflar. Beslenme alışkanlıklarına dikkat ederek ve düzenli egzersiz yaparak basen bölgesinde biriken fazla yağlardan mutlaka kurtulmak mümkün olur. Fakat basenlerdeki yağ fazlalıkları yok olana kadar diyet ve egzersize sadık kalınmalıdır. Bölgesel anlamda zayıflama sağlamak oldukça zor ve uzun bir süreçtir. Diyet ve egzersize ek olarak bazı zayıflama çaylarından da yardım alınabilir. Bu sayede zayıflama süreci kısalabilir.

Basen Bölgesini Eritmek İçin Bitki Çayı
Hazırlanışı: Uygun bir demliğin içine 2 su bardağı kadar su eklenip ısıtılır. Isınan suya eşit ölçülerde, funda yaprağı, kuşburnu, rezene, papatya ve sinameki eklenir. Su ocaktan alınıp demliğin ağzı kapatılarak 10 dakika kadar demlenmeye bırakılır. Demlenme süresi tamamlandıktan sonra çay süzülerek içilebilir. Basen yağlarından kurtulmak için hazırlanan çay 10 gün boyunca sabahları aç karnına 1 fincan olacak şekilde içilmelidir. Çay yapımında kullanılan bitkilerin basen bölgesinde biriken yağları parçalayıcı özelliği vardır. Ancak tek başına bitki çayı içerek basen yağlarından kurtulmak mümkün olmadığı için mutlaka uygun bir diyet ve egzersiz ile birleştirilmelidir.
" } ] }