{ "title": "Basen Eriten Diyet", "image": "https://www.basen.gen.tr/images/basen-eriten-diyet.jpg", "date": "23.01.2024 03:15:10", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "Basen eriten diyet, vücuda oranla bazen basen, göbek ya da bel gibi bölgeler daha geniş olabilir. Bu bölgelerde biriken fazlalık çoğu kadında estetik kaygılara yol açar ve kadın bu sorundan kurtulmak için farklı zayıflama yöntemlerine başvurabilir. Bölgesel zayıflama oldukça zor ve uzun bir süreçtir. Basenlerde oluşan fazla yağlardan kurtulabilmek için farklı diyetlerin yanı sıra egzersiz ya da bazı bitki çaylarından da yararlanılabilir. Bölgesel anlamda zayıflamak için;

İlk olarak kişinin kendine güveni sonsuz olmalıdır. Çünkü bölgesel olarak kilo vermek hem zordur hem de uzun sürede gerçekleşir. Kilo vermede amaç sağlıklı ve kalıcı kilo vermek olmalıdır. Hızlı bir şekilde kilo vermek genel sağlık durumunu olumsuz yönde etkileyebilir. Basen bölgesindeki fazla kilolardan kurtulmak için uygulanacak diyete destek amacıyla mutlaka bölgeyi destekleyecek egzersizler yapılmalıdır. Egzersiz ve diyet birleştirildiği zaman verilen kilo hem sağlıklı hem de kalıcı olacaktır. Ayrıca bu sayede kilo verme süreci hızlanır. Basen bölgesinde biriken yağları eritmek için farklı bitkisel yağlar ile bölgeye masaj yapıldığında da bölgede incelme sağlanabilir.

Aşağıda paylaşacağımız basen diyeti sayesinde basen bölgesinde biriken yağlardan sağlıklı bir şekilde kurtularak fit bir vücuda kavuşmak mümkün olacaktır. Diyete başlandıktan sonra her sabah aç karnına bir su bardağı ılık limonlu su içilmelidir. Ayrıca suyun içine bir miktar da bal katılmalıdır.

Basen Eritme Diyeti

1. Gün

Sabah Kahvaltısı: Kahvaltıdan önce 1 su bardağı limonlu ve ballı ılık su, 1 adet şeftali ve 1 tane yeşil kabuklu elma.

Ara Öğün: 1 parça az yağlı peynir, 3 tane diyet bisküvi.

Öğle Yemeği: 1 porsiyon bol yeşillik ile hazırlanmış, bol limonlu, az yağlı salata, yağsı ve derisiz 1 porsiyon ızgara ya da fırında pişmiş tavuk.

Ara Öğün: 4 tane yulaflı bisküvi, 1 tane yeşil kabuklu elma.

Akşam Yemeği: 1 porsiyon zeytinyağlı taze fasulye yemeği, 1 dilim diyet ekmek, 1 kâse bol yeşillikle hazırlanmış salata.

Gece: 1 su bardağı ılık ve tarçın ilave edilmiş süt.

2. Gün

Sabah Kahvaltısı: Kahvaltıdan önce 1 su bardağı ılık, limonlu ve ballı su, 2 bardak şekersiz çay, 1 dilim diyet ekmek, 2 dilim kaşar peyniri.

Ara Öğün: 3 tane diyet bisküvi, 1 tane yeşil kabuklu elma.

Öğle Yemeği: 1 porsiyon haşlanmış makarna ve 1 porsiyon bol yeşillik salatası.

Ara Öğün: 4 tane kuru kayısı.

Akşam Yemeği: 1 porsiyon haşlama ya da ızgara yöntemi ile pişmiş yağsız ve derisi alınmış tavuk, 1 porsiyon yeşillik salatası.

3. Gün

Sabah Kahvaltısı: 1 su bardağı ballı ve limonlu ılık su, 1 kâse süt ve mısır gevreği karışımı.

Ara Öğün: 1 tane yeşil kabuklu elma.

Öğle Yemeği: 1 kâse meyve salatası ve 1 su bardağı kadar az yağlı yoğurt.

Ara Öğün: 3 tane diyet bisküvi.

Akşam Yemeği: 4-5 tane biber, kabak, domates ya da patlıcan dolması, 1 kâse az yağlı yoğurt.

4. Gün

Sabah Kahvaltısı: 1 su bardağı limonlu, ballı ılık süt, 1 tane domates, salatalık ve 1 tatlı kaşığı reçel, 1 dilim kepek ekmeği.

Ara Öğün: 4-5 tane ceviz ya da kuru kayısı.

Öğle Yemeği: 1 kâse az yağlı yoğurt ve meyve salatası.

Ara Öğün: 1 tane yeşil kabuklu elma.

Akşam Yemeği: 1 porsiyon soya yağı kullanılarak hazırlanmış balık, bol yeşillik salatası.

5. Gün

Sabah Kahvaltısı: 1 bardak ballı, limonlu ılık su, 1 su bardağı diyet süt, 1 porsiyon meyve salatası.

Ara Öğün: 1 tane yeşil kabuklu elma.

Öğle Yemeği: 1 kâse mercimek çorbası, 1 kâse bol yeşillik salatası.

Ara Öğün: 3 tane kuru kayısı.

Akşam Yemeği: 1 kâse domates çorbası, ızgarada pişmiş balık ve bol yeşillik salata.

" } ] }